28. 5. 2022 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Festival prostovoljstva v Mariboru

Delavnica pisanja poezije z Vesno Liponik

V okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru te vabimo, da se udeležiš delavnice pisanja poezije z Vesno Liponik.

Na delavnici se bomo osredotočale_i na to, kako se spopasti z negativnimi čustvi skozi kreativno pisanje. Po kratki predstavitvi svojega dela in najljubšh pesmi, bomo delavnico začele_i z vajo cadavre exquis. Nato bomo nadaljevale_i z anonimnim pisanjem poezije v slogu po svoji izbiri. Na koncu bomo izbrale_i naključne pesmi, jih prebrale_i na glas in se o njih pogovarjale_i. S sebo prinesite pesmi, ki so vam blizu, vaše ali od priljubljene_ga pesnice_ka.

Delavnica bo potekala v angleščini.

Prijave na delavnico sprejemamo do 26. 5. na info@pekarnamm.org

Vesna Liponik

je pesnica in aktivistka. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključuje študij primerjalne književnosti in literarne teorije ter slovenskega jezika. Zanimajo jo predvsem literatura, performans, fotografija in teorija, pri čemer se interdisciplinarno osredotoča predvsem na feminizem, lezbične in gejevske študije, queer teorijo, kritične animalistične študije in literarno teorijo. Leta 2019 je izšel njen pesniški prvenec roko razje.

Festival prostovoljstva v Mariboru pripravljamo organizacije mreže Prostovoljstvo v Mariboru.

Festival sofinancirajo: Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino, Active Citizens Fund, NA Movit, Evropska solidarnostna enota

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: