25. 5. 2022 ob 11.00, vrt Muzeja NO

Festival prostovoljstva v Mariboru

Osrednji dogodek: Pogovor z dr. Anico Mikuš Kos

V okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru te vabimo, da se udeležiš pogovora z dr. Anico Mikuš Kos, predsednico Slovenske filantropije in neformalnega druženja.

Z dragoceno gostjo se bomo pogovarjale_i o pomenu prostovoljstva v današnjem času, o vplivu prostovoljskih vrednot na naš svetovni nazor, o soočanju z duševnimi stiskami skozi prostovoljstvo in o prehajanju med prostovoljstvom in aktivizmom.

Po pogovoru sledi kratek glasbeni nastop dela skupine NoStress Ukestra in neformalno druženje.

Prijave na osrednji dogodek sprejemamo do 24. 5. na info@pekarnamm.org

Anica Mikuš Kos

upokojena pediatrinja in otroška psihiatrinja, je pobudnica in predsednica Slovenske filantropije, ki se je posvetila otrokom in družinam v stiski, sprva kot zdravnica, specialistka, kot direktorica Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše v Ljubljani, v obdobju balkanskih vojn pa otrokom beguncem iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Svoje znanje in zamisli o psihosocialni pomoči otrokom, žrtvam vojnega in povojnega nasilja, s seminarji ponesla na krizna območja: na Kosovo, v Čečenijo, Ingušetijo, Severno Osetijo, Moldavijo, Afganistan, Pakistan in Belorusijo.

NoStress Ukestra

je ukulele glasbena zasedba pod taktirko Tajane Stres, ki deluje v okviru glasbene šole KUD Coda.

Festival prostovoljstva v Mariboru pripravljamo organizacije mreže Prostovoljstvo v Mariboru.

Festival sofinancirajo: Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino, Active Citizens Fund, NA Movit, Evropska solidarnostna enota

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: