23. 4. 2022 med 10.00 in 15.00, Glavni trg Maribor

Štoparski vodnik ob koncu Zemlje

Z mladimi prostovoljkami_ci, ki delujejo v skupini “Mladi za mesta proti podnebnim spremembam” in v programu Evropske solidarnostne enote, v soboto, 23. 4. 2022, obeležujemo Dan Zemlje z javnim dogodkom, ki bo izpostavljal posledice podnebnih sprememb in podnebne krize za mesto.

Na dogodku bodo mlade_i sprva z dr. Igorjem Žiberno, geografom in klimatologom ter dr. Majo Simoneti, krajinsko arhitektko, spregovorile_i o posledicah podnebnih sprememb v obliki ekstremnih vremenskih pojavov in načinih blaženja le-teh ter prilagajanja nanje. Nato bodo z okoljskima aktivistoma Izidorjem Ostanom Ožboltom in Maticem Primcem spregovorile_i o političnih, ekonomskih in družbenih vidikih podnebne krize.

Dogodek bodo popestrili glasbeni nastopi Maruše Kunst in Gašperja Dreva, skupine Žugam ti s pestjo in raperja Ama Socialca. Za glasbo in prijetno vzdušje bo na trgu tekom dogodka skrbel poptrsh.

Prav tako bo na Glavnem trgu vzpostavljen zelen kotiček za ljubitelje_ice izmenjave rastlin in semen, zato prinesite svoja semena in sadike, ki jih boste lahko izmenjale_i tekom dogodka. 

“Mladi za mesta proti podnebim spremembam” je del programa “Prostovoljsko delo mladih za mlade”.

Projekt je sofinanciran s strani MOM, URSM, MOVIT, Evropske komisije, program Evropska solidarnostna enota. Dogodek pripravljamo v koprodukciji z Vetrinjskim dvorom - Narodni dom Maribor. 

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: