3. in 9. 4. 2022 ob 19.00, Lutkovno gledališče Maribor

Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem:
Odpuščanje

Pronicljiva in pretresljiva observacija patriarhalne družbe, ujete med napol pozabljeno preteklostjo in negotovo sedanjostjo. Film je prejel glavno nagrado Mednarodnega festivala dokumentarnega filma Dokudoc 2021 – DOKUDOC IZBRANI 2021.

* ODPUŠČANJE

Marija Zidar / Slovenija, Črna gora, Kosovo / 2021 / 82 min

Vertigo / albanščina s slovenskimi podnapisi

V albanskem visokogorju je v trpkem sporu med družinama v sorodu ubito 18-letno dekle. Na njenega očeta lokalni škof in vodja nevladne organizacije iz prestolnice pritiskata, naj hčerinemu morilcu, ki je v zaporu, in tudi njegovi družini ne le odpusti v krščanskem duhu, pač pa naj se z njimi spravi – kot je nekoč veleval starodavni albanski zakonik, Kanon.

»Filmska drama Odpuščanje govori o konkretnih in svetovnih razmerah hkrati. Konflikt med dvema družinama hkrati ponazarja tudi konflikt med družbenimi konteksti v sodobnem svetu. Pomeni ideologij so nam skriti, prav tako kot obrazi sosedov. Če se kot pijanec plota držimo samo in predvsem tradicije, potem izgubimo priložnost spoznati sedanjost in tudi prihodnost. « – žirija Dokudoc, ki so jo sestavljali Jan Gogola jr., Rok Biček in Uja Irgolič

Vstopnice si zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo. Nakup vstopnic je možen tudi na SPLETU.

Vstopnina: 5 €

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: