27. 3. in 2. 4. 2022 ob 19.00, Lutkovno gledališče Maribor

Filmske nedelje (in sobote) v Lutkovnem:
Drive my car

Tenkočutna in topla adaptacija kratke zgodbe japonskega mojstra Harukija Murakamija tke medčloveške vezi s takšnim občutkom in natančnostjo, da pozabimo na čas in se popolnoma predamo vožnji ...

Film je navdušil tako evropsko kot ameriško strokovno javnost, saj si je prislužil nagrado za najboljši scenarij in filmsko-kritiško priznanje FIPRESCI v Cannesu, senzacionalno pa se poteguje za kar štiri oskarje: za najboljši film, režijo, scenarij in tujejezično produkcijo. Lahko nasledi izjemen uspeh Parazita izpred treh let?

* DRIVE MY CAR (Doraibu mai ka)

Ryusuke Hamaguchi / Japonska / 2021 / 179 min / japonščina, korejščina, angleščina s slovenskimi podnapisi

Yusuke Kafuku, gledališki igralec in režiser, ki po dveh letih še ni prebolel izgube ljubljene žene, sprejme režijo Strička Vanje na gledališkem festivalu v Hiroshimi. Tam spozna Misaki, zadržano mladenko, ki so mu jo dodelili za voznico. Med dolgimi vožnjami se med osamljenima tujcema splete zaupna vez in počasi najdeta pogum, da se soočita vsak s svojo preteklostjo.

»Film, ki posredno odseva intimno izkušnjo vsakogar od nas in utegne še dolgo sijati v temni noči naše razburkane podzavesti.«

– Thierry Jousse, Les Inrockuptibles

Vstopnice si zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo. Nakup vstopnic je možen tudi na SPLETU.

Vstopnina: 5 €

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: