12. – 14. 3. 2022, različne lokacije

Mariborski Kavč festival

Ta vikedn s Kulturnim društvom Matita, Društvom Ziz in Vetrinjskim dvorom vabimo na koncerte in predstave, ki bodo potekale na različnih lokacijah po Mariboru.

Festival, ki se ne dogaja na odru, temveč med nami in z nami, bo svoj princip zasebnega nastopa obdržal, saj je ta zamišljen za omejeno število gledalcev. Tako kljub morebitnemu odprtemu prostoru (terasa, dvorišče, streha) organizatorji ohranjajo intimnost dogodkov. Na zasebnih prizoriščih v Mariboru in okolici bodo koncertirali Zajtrk, Jure Tori, Rok Zalokar, Almost Kvintet, Bossanoga in mnogi drugi. Ne bodo pa manjkale niti gledališke predstave, na programu so Pasje življenje (Teatro Matita, MCLU Koper) in Biti Don Kihot (Teatro Matita) z mednarodno priznanim lutkarjem in idejnim vodjo Kavč festivala Matijo Solcetom,  Vrvica, ki je rešila svet (KUD Transformator), Ramonina zgodba (Prstovsto) in Pod vodo (Kolektiv Narobov).

Celotni program je objavljen na spletni strani Kolektiva Ziz  oziroma Kavč festivala. Za obisk dogodkov na zasebnih prizoriščih je obvezna rezervacija mesta, povezava do rezervacij bo v kratkem objavljena na spletni strani Kolektiva ZIZ, obiskovalci pa informacije o točni lokaciji prejmejo ob potrditvi rezervacije.

Subkulturni Kavč festival je festival, ki umetnost pripelje na dom in na druga prizorišča zunaj gledaliških in koncertnih dvoran. Je inkubator umetnosti ter povezovalna platforma umetnikov in obiskovalcev v vse smeri. Je dogodek, ki neposredno povezuje umetnike in publiko, saj se posamezniki lahko javijo, da si predstavo ali koncert želijo gostiti pri sebi doma – v dnevni sobi, na terasi, strehi, dvorišču ali drugod. Oder lahko postane vse, kar si je moč zamisliti. Hkrati je to edinstvena priložnost, da skupnost, ki ljubi umetnost in kulturo, zraste in se še bolje poveže. Z izvedbo produkcije doma se brišejo meje med »tistimi na odru« in »tistimi pod odrom«, navsezadnje dogodek sooblikujejo vsi navzoči.

Kavč festival producira umetnost, ki podira zidove odrov in institucij ter se razliva med ljudi.
Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: