10. 3. ob 18.00, K18WD-30

STIK - skupinska razstava študentk_ov ALUO

Vabljena_a na otvoritev skupinske razstave študentk_ov ALUO, Kontakt, ki bo v četrtek, 10. 3. 2022 ob 18.00 v K18WD-30* v Vetrinjskem dvoru.

Razstavljajo študentke in študenti Akademije za likovno umetnost v Ljubljani: Ajda Podgorelec, Dora Dacar, Lara Ocvirk, Patricija Pirc, Hana Zadnikar, Ana Marija Palir Nina Munih, Mark Šircel, Lucija Klauž in Januš Suša

Razstava bo na ogled do 1. 4. 2022 vsak delavnik med 10.0010.00 in 15.00.15.00. Po predhodnem dogovoru je ogled možen tudi ob drugih urah.

Z željo raziskati meje pojma stik, umetnice in umetniki pojem secirajo znotraj lastnih specifičnih polj zanimanja in v različnih medijih, ki obsegajo slikarstvo, kiparstvo, film, video in intermedijske projekte. Avtorice in avtorja, ki so še vedno v procesu intenzivnega izpraševanja in oblikovanja lastnega pogleda na širše okolje, preizkušajo hipotezo, da je med njihovimi gledišči in razumevanji tega pojma ter njihovimi različnimi umetniškimi pristopi, mogoče vzpostaviti povezavo. Vsem je namreč skupno, da gre za njihov prvi stik z razstavnim prostorom in mehanizmom razstavljanja. Osredotočajo se na točke kontakta v procesu nastanka in razstavljanja umetniškega dela – stik med umetnico ali umetnikom in materialom, nastalim umetniškim delom in razstavnim prostorom ter širšim okoljem, gledalko in gledalcem. Proces vzpostavljanja stika med temi točkami razumejo kot pomembnejši od posameznega umetniškega dela, katerega dokončanje je v mnogih primerih ponujeno gledalcu. Umetnice in umetnika tematizirajo kontakt kot način nadzora v digitalnem okolju, ki se stika in preteka v fizično, v katerem beležijo in raziskujejo stike, ki oblikujejo človekovo osebnost ali oblikujejo okolje za stik naključnih obiskovalcev ter razmišljajo o vlogi takšnih ali drugačnih stičišč v vsakdanjem življenju.

* Razstaviščno dejavnost Galerije K18 Pekarna Magdalenske mreže začasno nadaljuje v prostorih Razstavišča Vetrinjski, Vetrinjski dvor - Narodni dom Maribor, Vetrinjska ulica 30 >> K18WD-30.

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili NIJZ za preprečevanje in obvladovanje okužb koronavirusa.

Razstavo pripravljamo v sodelovanju z Vetrinjskim dvorom - Narodni dom Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: