13. 3. 2022 ob 17.00, Lutkovno gledališče Maribor

Filmske nedelje za otroke v Lutkovnem:
Tudi miši gredo v nebesa (6+)

Film govori o upanju, iskanju ljubezni in pogumu ter o preseganju predsodkov in celjenju starih ran. Pokaže nam, da je vse, kar se zdi že skoraj končano, lahko začetek nečesa novega, in da je mogoče premagati tudi na videz nepremagljive stvari.

* TUDI MIŠI GREDO V NEBESA (Myši patří do nebe)

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček // Češka, Francija, Poljska, Slovaška // 2021 // 87 minut

SINHRONIZIRANO V SLOVENSKI JEZIK!

Bojevita miška Hopka in plahi lisjak Beloprsec se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Miška in lisjak po številnih dogodivščinah in nepričakovanih prigodah naposled postaneta najboljša prijatelja.

»To je tudi film o ljubezni in samouresničitvi. Naša mala miška se trudi najti izgubljeno ljubezen, kakršno ji je izkazoval oče, preden ga je veliko prezgodaj pokončala hudobna lisica, zato se mora znebiti strahu. V tej preizkušnji ji pot prekriža še eno občutljivo bitje, lisjak, ki prav tako išče ljubezen in bo naredil vse, da pridobi njeno zaupanje in postane njen prijatelj.« - Jan Bubeníček

Film je del abonmaja Zoetrop za otroke in družino (več informacij TUKAJ), lahko pa ga obiščete tudi brez abonmaja. Vstopnice in abonma si zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo. Nakup vstopnic je možen tudi na SPLETU.

 

Vstopnina (brez abonmaja): 5 €

Nakup abonmaja (6 projekcij): 25 €

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: