vsak delavnik med 13.00 in 18.00 do 25. 2. 2022, Razstavišče Vetrinjski

Domišljijski svet v realnem
prostoru z Deo Jagić

Razstava stop animacij in objektov

V petek, 11. 2. 2022, te ob 18.00 vabimo v Razstavišče Vetrinjski na otvoritev razstave Domišljijski svet v realnem prostoru z Deo Jagić. Predstavljene bodo animacije hrvaške režiserke animiranih in eksperimentalnih filmov Dee Jagić in dela mladih udeleženk_cev delavnice stop animacije v realnem prostoru.

Razstava bo na ogled do 25. 2. 2022, vsak delavnik med 13. in 18. uro.

Pekarna Magdalenske mreže in Film Factory že tretje leto zapored prirejata delavnico animacije, ki se zaključi z razstavo nastalih animacij in predstavitvijo del mentorice_ja. V okviru programa Galerije K18 in programa filmske vzgoje za mlade - Film Smoothie tako že tradicionalno prve mesece v letu posvečamo mladim ustvarjalkam_cem.

Tokratna delavnica je domišljijski svet, preko tehnik stop animacije, uprizarjala v realnem prostoru. Stop animacija omogoča oživljanje neživih predmetov. Objekte se previdno premika in fotografira, hitro predvajanje zaporedja teh posnetkov pa ustvari iluzijo gibanja. Postopek snemanja je dolgotrajen in terja veliko mero potrpežljivosti, energije in predhodnega načrtovanja.

Dvanajst udeleženk in udeležencev je na petdnevni delavnici raziskovalo animacijo v realnem prostoru, ki  obsega širok nabor tehnik, kot so na primer: manipulacije predmetov, materialov in teles, risba v prostoru ali nenazadnje tudi sam pogled kamere. Delavnico je vodila hrvaška animatorka, oblikovalka, ilustratorka in režiserka animiranega in eksperimentalnega filma Dea Jagič, ki je zaključila študij na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu, na oddelku za animacijo in nove medije. V njenem opusu so trije eksperimentalni animirani filmi, ki združujejo tehniko stop animacije in 2D risane animacije: Probudi me (2015), Rast preteklosti (2017) in zadnji, Sjene (2021).

 

Mentorica: Dea Jagić

Avtorji animiranih filmov: Tanaja Čeh, Vitja Divčič, Jerneja Fekonja, Alen Golež, Matej Hanžel, Anja Hvalec, Kaja Jagodnik, Gaja Jenko Mihelič, Dorotea Munda, Kaja Raščan, Zala Salaj, Mateja Vladova

Video dokumentiranje delavnice: Mitko Nikov

Producent delavnice: Film Factory / Film Smoothie

Producent razstave: Pekarna Magdalenske Mreže

Nekaj utrinkov iz delavnice:
Galerija dostopna na POVEZAVI.

Dogodek bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi za zamejitev širjenja virusa Covid-19. Za udeležbo je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: