8. 2. 2022 v Mestnem kinu Ptuj, Mestnem kinu Domžale in Mestnem kinu Krško

Konzorcij Film in Maribor obeležuje Prešernov dan

Konzorcij Film in Maribor kulturni praznik obeležuje v Mestnem kinu Ptuj, Mestnem kinu Domžale in Mestnem kinu Krško s programov kratkih filmov za odrasle in programom kratkih filmov za otroke.

Selekcija za odrasle vsebuje sedem odličnih animiranih, dokumentarnih in igranih filmov. Vabimo vas, da skupaj stopimo na lov za predsodki v igranju spolnih vlog; na popotovanje po vizualnih in glasbenih pokrajinah v družbi ptic; v zahtevno obdobje noseče ženske, ki je postavljena pred težko in bolečo odločitev; v nenavadno življenje dečka s prirojeno gensko napako; na smetišče, ki skriva navdihujoče odkritje; v domišljijo dečka, ki se mora s presneto kamero boriti za pozornost svojega očeta, slavnega fotografa in v dom starejših občanov, ki kljub ali prav zaradi bližine konca skriva neverjetno veliko življenjske radosti.

Selekcijo za otroke so ustvarili otroci in mladi ali pa so pri nastajanju filmov kako drugače sodelovali. Deset zgodb spremlja različne junake. Spoznali bomo potovanje rogljička, dogodivščino zajca Ferda in tistega zajca, ki je v snegu srečal snežaka. Da ne bo premrzlo se bomo pod palmo srečali s čarovnikom, se odpravili na morje, v gozd in pokukali med glasbila. Spoznali bomo zgodbo Nadie v Iranski šoli ter nespretnega, a iznajdljivega fantiča. Za konec pa se spustimo v večdimenzionalno dogodivščino prijateljev zajca in jelena.

* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo PEKARNA MAGDALENSKE MREŽE,  DRUŠTVO ZA RAZVOJ FILMSKE KULTURE - DRFK,  FILM FACTORY MARIBOR,  ZAVOD MARS MARIBOR,  DRUŠTVO MITRA  "Filmske nedelje v Lutkovnem" pripravljamo v sodelovanju z LUTKOVNIM GLEDALIŠČEM MARIBOR in MESTNO OBČINO MARIBOR.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: