22. in 23. 1. 2022, 4 ure na dan, PEKARNA MAGDALENSKE MREŽE

Delavnica improvizacijskega gledališča

Delavnica je bila prestavljena, zato še vedno vabimo k raziskovanju improvizacijskega gledališča, ki nam služi kot pomemben pristop pri pripravah na forumsko gledališče.

Foto: Erik Školiber, arhiv KUD Transformator

Improvizacija je osnova vsakega javnega nastopanja, ne samo gledališkega. Na delavnici bomo zato s pomočjo zanimivih iger in vaj spoznavali temeljne prvine nastopanja, kot so: koncentracija, ritem, delo v skupini, opazovanje, sproščenost itd. Te veščine tvorijo podlago vsega nadaljnjega dela, še posebej pa služijo pripravam na tehniko forumskega gledališča. Poleg tega pa je impro vedno tudi zelo zabaven.

Srečanje bo potekalo: v soboto, 22. 1. med 15.00 in 19.00 ter v nedeljo, 23. 1. med 11.00 in 15.00

Lokacija: PEKARNA MAGDALENSKE MREŽE (Ob železnici 16)

Prijave: info@pekarnamm.org do 20. 1. 2021

Za udeležbo je potreben PCT pogoj.

Jaka Andrej Vojevec

dela kot režiser, mentor delavnic in prevajalec. Po študiju je režiral v različnih slovenskih gledališčih, tako institucionalnih (SNG Drama Ljubljana, SNG Drama Maribor, SNG Nova Gorica, SLG Celje, MGL, SSG Trst, PG Kranj, Lutkovno gledališče Ljubljana) kot neinstitucionalnih (Gledališče Glej, Plesni teater Ljubljana) in na številnih drugih prizoriščih (Cankarjev dom, Vodnikova domačija, Trubarjeva hiša literature itd.). Od leta 2012 vodi delavnice Gledališča zatiranih.

Delavnica bo potekala v skladu z NIJZ priporočili, udeležene_i morajo zagotoviti PCT pogoje (prebolele_i, cepljene_i, testirane_i). Udeležene prosimo, da upoštevajo priporočila NIJZ. Hvala za razumevanje.

 
Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: