19. 12. 2021 ob 19.00, Lutkovno gledališče Maribor

Filmske nedelje v Lutkovnem:
Kriptozoo (Cryptozoo)

Slovenska premiera

Prvič v Sloveniji v Sundancu nagrajeni animirani celovečerec Kriptozoo, vizionarskega ameriškega animatorja Dasha Shawa!

* KRIPTOZOO (Cryptozoo)

Dash Shaw // animirani, 95 min, ZDA

Vibranten, fantazijski, animiran film vizionarskega striparja, umetnika in filmskega ustvarjalca Dasha Shawa, skozi bogat halucinanten svet, spremlja skrbnici kriptozooja, ki se trudita ujeti bakuja (legendarno hibridno bitje, ki se prehranjuje s sanjami). Poraja se vprašanje, ali se smejo redke pošasti prikazati v ZOO-ju ali naj ta skrivnostna bitja ostanejo skrita in neznana.

Režija in scenarij: Dash Shaw
Režija animacije: Jane Samborski
Glasovi: Lake Bell, Zoe Kazan, Michael Cera, Louisa Krause, Peter Stormare, Thomas Jay Ryan, Grace Zabriskie in Angeliki Papoulia.

 

Nagrade: za filmsko inovacijo na Filmskem festivalu Sundance 2021, za najboljši animirani celovečerec na festivalu FantAsia, posebna omemba mladinske žirije na Berlinalu 2021.

Dash Shaw: "Risanje je edini način, da lahko vidimo domišljijska, mitološka bitja. Je edina neposredna vez z domišljijo."

Vstopnina za projekcijo znaša 5 evrov. Vstopnico si lahko zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo.

Spletna prodaja vstopnic na POVEZAVI.

Prireditve se lahko udeležite le, če izpolnjujete pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Prosimo vas, da se med obiskom držite vseh priporočil NIJZ: nošenja maske, razkuževanja ali umivanja rok in držanja najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje. Hvala za razumevanje.

* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo  Pekarna Magdalenske mreže,    Društvo za razvoj filmske kulture - DRFK,    Film Factory Maribor,    Zavod MARS Maribor,    Društvo Mitra   "Filmske nedelje v Lutkovnem" pripravljamo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Mestno občino Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: