19. 12. 2021 ob 17.00, Lutkovno gledališče Maribor

Filmske nedelje v Lutkovnem:
Lihožerci (Lichožrouti)

Otroška matineja 5+

Zabavna in napeta zgodba o majhnih in nevidnih bitjih, ki so kriva, da nam vedno zmanjka liha nogavica.

* LIHOŽERCI (Lichožrouti)

Galina Miklínová // animirani, Češka, Slovaška, Hrvaška, 2017, 83 min // češčina s slovenskimi podnapisi

Lihožerci so majhna in nevidna bitja, kriva, da nam vedno zmanjka liha nogavica. Raziskuje jih osamljen Profesor, ki si obeta svetovno razkritje in jim je vedno za petami. Zgodbe Lihožercev se prepletajo z usodo glavnega junaka Huga, ki išče svojega strica.

Se še spomnite lihožercev? Tistih drobnih junakov, ki se skrivajo vsepovsod in so odgovorni, da vedno iščemo drugi par nogavic? V decembru se ponovno vračajo v Maribor. Pred časom smo v mestu gostili ilustratorko Galino Miklínovo, ki je predstavljala knjigo Lihožerci avtorja Pavela Šluta, zabavno in napeto zgodbo, ki je močno zaznamovala češko mladinsko pisanje zadnjega desetletja. Knjižni junaki tokrat oživijo na platnu v celovečernem družinskem animiranem filmu.

Režija: Galina Miklínová, po literarni predlogi Pavla Šruta
Scenarij: Galina Miklínová, Pavel Šrut
Fotografija: Tomáš Sysel
Izvirna glasba: Filip Míšek
Zvok: Jan Čeněk, Richard Müller
Montaža: Vladimír Barák
Glasovi: Kryštof Hádek, Jan Maxian, David Novotný, Ondřej Trojan, Marek Taclík
Izvršna producentka: Michaela Syslová
Producenta: Ondřej Trojan, Total HelpArt T.H.A.
Produkcija: Česka televize, PubRes, Alkay Animation Prague, Filmosaurus Rex, Falcon, s podporo Státní fond kinematografie Audiovizuálny fond (Slovakia) Hrvatski audiovizualni centar (Croatia)
Distribucija: Falcon

Vstopnina za projekcijo znaša 5 evrov. Vstopnico si lahko zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo.

Spletna prodaja vstopnic na POVEZAVI.

Prireditve se lahko udeležite le, če izpolnjujete pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Prosimo vas, da se med obiskom držite vseh priporočil NIJZ: nošenja maske, razkuževanja ali umivanja rok in držanja najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje. Hvala za razumevanje.

* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo  Pekarna Magdalenske mreže,    Društvo za razvoj filmske kulture - DRFK,    Film Factory Maribor,    Zavod MARS Maribor,    Društvo Mitra   "Filmske nedelje v Lutkovnem" pripravljamo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Mestno občino Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: