12. 12. 2021 ob 17.00, Lutkovno gledališče maribor

Filmske nedelje v Lutkovnem:
Oče (The Father)

Zaradi velikega interesa in razprodane premiere smo pripravile_i dodatno projekcijo enega najodmevnejših in najboljših filmov leta 2020, z dvema Oskarjema (za najboljši scenarij in glavno moško vlogo Anthonyja Hopkinsa) nagrajen Oče!

* OČE (The Father)
Florian Zeller, Velika Britanija, Francija, 2020, 97 min // angleščina s slovenskimi podnapisi
Osemdesetletni Anthony vztrajno bojkotira vse poskuse hčerke Anne, da bi mu priskrbela negovalko. Anne je obupana, saj se z novim partnerjem seli v Pariz … Ampak če je stvar takšna, kdo je potem moški, ki poseda v Anthonyjevi dnevni sobi in trdi, da je Annin mož? In kje je Lucy, Anthonyjeva druga hči?
Francoski avtor Florian Zeller, ki ga je časopis The Times imenoval za »najvznemirljivejšega dramatika našega časa«, se je z ekranizacijo svoje drame Oče prvič podal v filmski svet in ga dodobra pretresel. Z izjemnim scenarijem, za katerega je prejel tudi oskarja, in do potankosti dodelanim filmskim jezikom je vrhunsko posnel grozen svet starajočega očeta, ki izgublja spomin in vedno bolj krčevito borbo s samim seboj. Piko na i filmske mojstrovine je dodal veličastni nastop Anthonyja Hopkinsa, ki si je glavno vlogo prislužil svojega drugega oskarja.

Režija: Florian Zeller
Scenarij: Christopher Hampton in Florian Zeller po istoimenski drami Floriana Zellerja
Fotografija: Ben Smithard
Montaža: Yorgos Lamprinos
Glasba: Ludovico Einaudi
Produkcija: Jean-Louis Livi, Philippe Carcassonne, David Parfitt
Igrajo: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell, Olivia Williams, Ayesha Dharker
Distribucija: Con film

Anthony Hopkins: »Ko igraš kralja Leara, se ne moreš le sprehoditi skozi vlogo, moraš jo odigrati. Tu pa mi sploh ni bilo treba igrati. Jaz sem on. In on je jaz.«
Florian Zeller: »Kadar preživljamo težke čase ali nas mučijo strahovi, se nam pogosto zdi, da smo edini, ki se soočamo s takšnimi težavami. Umetnost nas med drugim spomni, da smo del nečesa večjega; da smo vsi povezani s človeštvom v vsej njegovi bolečini; da smo vsi povezani drug z drugim – in to spoznanje nam je lahko v nekakšno uteho.«

Vstopnina za projekcijo znaša 5 evrov. Vstopnico si lahko zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo.

Spletna prodaja vstopnic na POVEZAVI.

 

Prireditve se lahko udeležite le, če izpolnjujete pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Prosimo vas, da se med obiskom držite vseh priporočil NIJZ: nošenja maske, razkuževanja ali umivanja rok in držanja najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje. Hvala za razumevanje.

* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo  Pekarna Magdalenske mreže,    Društvo za razvoj filmske kulture - DRFK,    Film Factory Maribor,    Zavod MARS Maribor,    Društvo Mitra   "Filmske nedelje v Lutkovnem" pripravljamo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Mestno občino Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: