28. 11. 2021 ob 19.00, Lutkovno gledališče maribor

Filmske nedelje v Lutkovnem: Nagrajeni kratki filmi 24. FSF

Praznik slovenskega filma ob prvi projekciji programa Filmske nedelje v Lutkovnem! Konzorcij Film in Maribor je ob tej priložnosti v sodelovanju s Festivalom slovenskega filma premierno v mesto povabil nagrajene kratke filme letošnje edicije, ki navdušujejo žirije pri nas in po svetu.

Kratkemu filmu na ta način izkazujemo spoštovanje ter z nagrajenimi filmi portoroškega festivala v enem večeru na platno vabimo filme različnih filmskih zvrsti. V šopku kratkih filmov se bomo potopili v preteklost ujetih živalskih primerkov v steklenih vazah, srečali z azilanti, ki tkejo prijateljstva v Ambasadi Rog, podali se bomo na kratek izlet v zgodovino intimnosti podeželske babice, spoznali zgodbo sočnega zrezka, preživeli popoldan na nogometnem igrišču z najstniškimi izzivi ter uvideli svet pravil treh prijateljic, sodobnih virdžin.

Vabljene_i v našo družbo na FSF po FSF v Mariboru, v čast nam je, da bo ravno v Mariboru prvi pofestivalski 24. FSF dogodek. Naj živi kratki film!

Program:
* Sestre

Kukla; igrani, 2021, 23 min
Vesna za najboljši kratki igrani film, Grand Prix za najboljši film v Clermont-Ferrandu

* Steakhouse

Špela Čadež; animirani, 2021, 9 min
Vesna za najboljši animirani film, nagrada za najboljšo animacijo v Otavi

* Babičino seksualno življenje

Urška Djukić, Emilie Pigeard; animirani dokumentarni, 2021, 13 min
Vesna za posebne dosežke, kandidat za Evropsko filmsko nagrado za kratki film

* Kazenski strel

Rok Biček; igrani, 2021, 15 min
Vesna za posebne dosežke, nominacija za najboljši kratki film v Sarajevu

* (Ne)vidni

Anže Grčar; dokumentarni, 2020, 16 min
Vesna za najboljši študijski film

* Vdor

Matevž Jerman, Niko Novak; eksperimentalni, 2021, 11 min

Vesna za najboljši eksperimentalni film

 

Na pogovoru se nam bosta pridružila režiser filma (Ne)vidni Anže Grčar in direktor Festivala Slovenskega filma Bojan Labovič.

Vstopnina za projekcijo znaša 5 evrov. Vstopnico si lahko zagotovite na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor, na Vojašniškem trgu 2a. Blagajna je odprta od torka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter uro pred vsako predstavo.

Spletna prodaja vstopnic na: https://lgmkupikarto.si

 

Prireditve se lahko udeležite le, če izpolnjujete pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Prosimo vas, da se med obiskom držite vseh priporočil NIJZ: nošenja maske, razkuževanja ali umivanja rok in držanja najmanj 1,5 metra medsebojne razdalje. Hvala za razumevanje.

* Konzorcij Film in Maribor sestavljamo  Pekarna Magdalenske mreže,    Društvo za razvoj filmske kulture - DRFK,    Film Factory Maribor,    Zavod MARS Maribor,    Društvo Mitra   "Filmske nedelje v Lutkovnem" pripravljamo v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor in Mestno občino Maribor.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: