9. 11. 2021 ob 19.00, Zoom

Knjižnica tete Rose: S teto Roso v anarhistično Cluj / Napoco

V okviru Knjižnice tete Rose te vabimo, da se pridružiš moderiranem pogovoru o bojih v današnji Romuniji s poudarkom na prisilnih izselitvah, avtonomnih socialnih prostorih, stanovanjskih in drugih družbenih problemih, skozi vedenje in dolgoletne izkušnje našega nadvse zanimivega sogovornika, tovariša Manuela.

Za sodelovanje ni potrebna priprava, lahko pa si nekaj vsebin, o katerih bomo med ostalimi temami, s sogovornikom razpravljali, predhodno ogledate na priloženih povezavah. Pogovor bo oblikovala Maja Pan, lezbično feministična teoretičarka in filozofinja. Pred dogodkom priporočamo da pobrskate po spodnjih povezavah:

Pogovor je del programa Knjižnica tete Rose in bo potekal v angleščini preko aplikacije Zoom, pridruži se mu s klikom na spodnji gumb.

Naš sogovornik Manuel je neodvisni raziskovalec iz Cluja, v Romuniji, ki je dejaven v socialnem centru A.casa in kampanji za družbena stanovanja “Casi Sociale Actum”. Dela kot urednik, pisec in prevajalec časopisa Caramida, posvečenega problematiki družbenih stanovanj. V preteklosti je raziskoval madžarske in italijanske skrajne desničarske skupine, kriminalizacijo različnih marginalnih skupin v Romuniji in proti-komunistično represivno politiko v Romuniji, leta 1918. Trenutno dela na Univerzi v Cluju kot raziskovalec na projektu o marginalizaiji Romov v severno-romunksem mestu. Poleg tega je član skupine Rhytms of Resistance ter trenutno mirujočega lokalnega punk banda.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: