18. 10. 2021 ob 17.00, Slomškov trg

Interesni Safari z Agnieszko Ankowiak in Stefanom Glowacki

V ponedeljek, 18. 10. 2021, ob 17. uri te vabimo na Interesni safari z aktualnima rezidentoma SobeZaGosteMaribor Agnieszko Ankowiak in Stefanom Głowacki. Sprehod bo vodil um. zg. Simon Žlahtič.

Interesni safari je iskanje stičišča med temo raziskovanja gostujoče_ga umetnice_ka in lokalnim okoljem. Tokratni safari se bo sprehajal po temi umetnice Agnieszke Ankowiak, ki jo zanima fenomen komunikacijske infrastrukture. Sprehodili se bomo po mestu in raziskovali in spoznavali različne aspekte njenega interesa. Od mestnega stolpa od koder so bili pozorni na požarno nevarnost, do Starega radia, kjer so oddajali prve signale svobodnega radia v Jugoslaviji.

Pridruži se nam in spoznaj rezidentko in njen interes, ki ga bo prelevila v razstavo. Vabljeni k diskusiji in dodajanju zgodb vezanih na prej omenjeno tematiko na terenu. Dobimo se na Slomškovem trgu pri Slomškovem spomeniku.

Simon Žlahtič

samozaposlen v kulturi, je doštudiral umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Predava umetnostno zgodovino, med drugim na Univerzi za III. življenjsko obdobje in v Galeriji K18. Piše prispevke, članke in druga besedila ter sodeluje pri nastajanju katalogov in publikacij. Kurira različne razstave doma in v tujini. Kot kulturni producent in kurator deluje v Pekarni Magdalenske mreže. Občasno sodeluje pri Mednarodnem filmskem festivalu posvečenemu stop animaciji - StopTrik. Kot izvršni producent sodeluje tudi z gledališko skupino ZIZ. V okviru programa SobaZaGosteMaribor se je udeležil rezidenčne izmenjave za tandeme, kjer je gostoval v okviru galerije za sodobno umetnost <ROTOR> v Gradcu.

Agnieszka Antkowiak (1990, Poljska)

je diplomantka fotografije na Univerzi za umetnost v Poznanu na Poljskem (2017) in kulturologije na Univerzi Adama Mickiewicza (2014). Leta 2018 je ustanovila kolektiv ATM skupaj z Anastazijo Pataridze in Marto Szypulsko. V različnih medijih pogosto ustvarja situacije, v katerih občinstvo nehote postane del scenarija. Neposredno okvirjanje ali aktiviranje publike uporablja kot material svojih umetniških del. Nezavedno sodelovanje občinstva uporablja kot medij / epistemični okvir, s katerim razkriva zamegljene mehanizme, ki oblikujejo njihove vsakdanje navade in izkušnje. S takšno metodologijo raziskuje tehnološki vpliv na človekovo nezavedno vedenje in njegovo mobilizacijo znotraj ekonomij pozornosti, vpliva in prisotnosti.

Dogodek bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi za zamejitev širjenja virusa Covid-19 in PCT pogoji.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: