24. 5. 2024 ob 21.00, Park KC Pekarna

Premiera eksperimentalno-dokumentarnega filma »Osamljenost v nedeljo«

V petek, 24. 5. 2024, te ob 21.00 vabimo v Park KC Pekarna na premiero eksperimentalno-dokumentarnega filma »Osamljenost v nedeljo«, ki ga je tekom svojega dela in bivanja v Mariboru snemala naša ESE prostovoljka Jasmina. V primeru dežja bo projekcija v prostorih Pekarne Magdalenske mreže.

»Osamljenost v nedeljo« je eksperimentalni film, ki pripoveduje zgodbe ljudi, ki so začutili osebne ali družbene potrebe, da spregovorijo o osamljenosti. Film skozi različne segmente zgodb poudarja pomen empatije in razumevanja osamljenosti ter gledalke_ce spodbuja k aktivnem poslušanju ter dojemanju vsebin. Raziskuje razlike med osamljenostjo in samoto, povezavo med osamljenostjo in nedejo ter odzive družbe na osamljenost. Avtorica in režiserka tega projekta je ESE prostovoljka Jasmina Ibrahimović.

BesedeBesede avtoriceavtorice JasmineJasmine Ibrahimović:Ibrahimović:

Kratki eksperimentalno-dokumentarni film je nastal zaradi moje osebne želje po razumevanju vseh občutkov, ki jih doživljamo v stanju osameljnosti ter potrebe raziskati, zakaj je ta tema v družbi tabu. Skozi svoje dosedanje izkušnje sem pogosto prihajala v stik z ljudmi, ki so se počutili osamljene. Ne glede na to, ali so bili starejši ali mlajši, ki so se soočali s socialno izolacijo, ali ljudje, ki so se preselili v novo okolje, vsi so imeli skupno izkušnjo – osamljenost. Spoznala sem, da je le-ta zelo prisotna v naši družbi in da je o njej potrebno govoriti. Film se ne ukvarja s statistističnimi podatki in ne ponuja nobenih rešitev za osamljenost. Vsebina in vizualna identiteta flma poskušata spodbuditi, da ljudje aktivno prisluhnejo in razumejo akterje_ke filma. V njem nastopajo ESE prostovoljke_ci in ljudje različnih genracij, ki živijo v Sloveniji in so se ob pozivu za sodelovanje odločile_i deliti svoje zgodbe.

Avtorica in režiserka - Jasmina Ibrahimović

Montaža - Jasmin Avdić, Jasmina Ibrahimović

Oblikovalec zvoka - Jasmin Avdić

Kamera - Jasmina Ibrahimović, Andrea Lukić, Jasmin Avdić

Projekt izvaja ESE prostovoljka in je financiran s strani Evropske komisije.

Back to top
Kontaktiraj nas:

info@pekarnamm.org
+386 2 300 68 50
+386 41 481 246

Sveže na instagramu: